Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС трябва да увеличи капацитета на отбранителната си индустрия през следващите 5 г.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи, че през идващите пет години Европейски Съюз би трябвало да усили потенциала на отбранителната си промишленост поради възходящите световни закани, съобщи Ройтерс.

Фон дер Лайен изложи позицията си на конференция по защитата и сигурността в Брюксел, като уточни, че главният фокус би трябвало да бъде върху нововъведенията. 

" Трябва да се съсредоточим върху нововъведенията, с цел да подсигуряваме, че Европа има преимущество в новите технологии, които видяхме да се употребяват в разнообразни спорове по целия свят ", сподели председателката на Европейска комисия. 

Тя разяснява и офанзивата на Иран против Израел, която дефинира като следващия сигнал за желанието да се образува " нова лига на авторитаристите ". Фон дер Лайен загатна Русия и Северна Корея като част от въпросната " лига ", чиято цел по думите ѝ е разкъсването на интернационалния ред, учреден на правила, и пречупването на демокрациите. 

Техеран предприе нападението си против Израел в отговор на въздушния удар против иранското консулство в Дамаск на първи април, при който бяха убити двама генерали и още няколко ирански военни. Според Иран зад тази офанзива стои Израел, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР